Home » Webshop » Decorative objects » When objects work

when objects work is een bedrijf dat exclusieve objecten uitgeeft, ontworpen door toonaangevende architecten & ontwerpers wier werk een preoccupatie deelt met eenvoudige vormen, bruikbaarheid en tijdloos idioom. Alle objecten zijn gemaakt met authentieke materialen en vakmanschap. 

Pottery - design Vincent Van Duysen

Over Vincent Van Duysen:

Van Duysen's werk wordt gekenmerkt door een interesse in het herinterpreteren van klassieke vormen. Zijn zoektocht naar orde en helderheid resulteert in ontwerpen die zowel hedendaags als vernieuwend zijn, maar die de kracht hebben van een volmaakte onvermijdelijkheid en resonanties teweegbrengen die aanvoelen als herinneringen: altijd nieuw, maar herinnerend aan wat we al kenden.

 

Vincent van Duysen studeerde architectuur aan het Hoger Instituut voor Architectuur Sint-Lucas in Gent. Na twee jaar Milaan keerde hij terug naar België, waar hij in 1990 zijn eigen praktijk oprichtte in Antwerpen.

 

De architectuurpraktijk van Van Duysen is breed, met interieuropdrachten voor woonhuizen, appartementen, winkels, restaurants en kantoren. Zijn toewijding aan het proces van voortschrijdende verfijning is met evenveel onderscheid van toepassing op zowel hedendaagse als historische contexten. Hij heeft ook op kleinere schaal productief gewerkt, met het ontwerpen van meubels en licht.

Kate Hume's gelijknamige interieur ontwerp bedrijf is gevestigd in Amsterdam en trekt een roster van internationale klanten aan op zoek naar het eenvoudige en luxueuze getemperd met eclectische detaillering en gebruik van kleur. Hume studeerde modeontwerp in haar geboorteland Engeland, voordat ze in de jaren tachtig naar de Verenigde Staten verhuisde om als consultant en stylist te werken.

 

Bij haar terugkeer naar Europa in 1998 lanceerde ze samen met haar man Frans van der Heijden Birdman Furniture, een gestroomlijnde, eigentijdse serie meubelen, die verwijst naar klassieke Nederlandse vormen uit de vorige eeuw. Hume is al lang gepassioneerd door glas en de mogelijkheden van vorm en oppervlaktestructuur en lanceerde al snel de Kate Hume Glass collectie.

 

Hume's werk is tentoongesteld in galeries en winkels in New York, Londen, Amsterdam, Parijs, Koeweit en Moskou.