Aan tafel komt iedereen en alles samen.

Hoe kiest u de perfecte tafel?

 

“De stijl, het model en het materiaal van uw droomtafel kiezen is heerlijk!”, vertelt Donum interieurarchitect Nele Cloots. “Maar bepaal eerst de 3 praktische eisen waaraan uw tafel moet voldoen.”

Waarvoor wil ik mijn tafel gebruiken?

Wordt het een praktische plek enkel voor dagelijkse maaltijden? Of wordt uw tafel het hart van het huis, waarrond huisgenoten en ook gasten zich verzamelen voor het eten, een drankje of een goed gesprek? Bent u eerder op zoek naar een tafel met een wow effect enkel voor speciale gelegenheden? En tot slot, tovert u uw tafel regelmatig om in een extra werkplek?

 

Hoeveel plaatsen aan tafel heb ik nodig?

Naast zitruimte voor alle huisgenoten, is het fijn om extra plaats te hebben voor minstens 2 gasten. Reken 60 tot 80 cm per zitplaats. Overweeg een centraal potenstel als u vlot een extra stoel wil bijplaatsen aan een tafel met een kleine afmeting.

 

Wat met de vorm van het tafelblad?

Een vierkante tafel biedt de meeste tafelruimte per persoon. Iedereen kan elkaar gemakkelijk aankijken. En een extra werkplek aan het ruime blad is snel ingericht.
Kiest u voor een rond of ovaal model, dan is de tafelruimte iets kleiner. Maar u krijgt een meer intieme tafelsfeer in ruil: alle tafelgenoten kunnen elkaar direct aankijken en iedereen zit even, of iets minder ver, van elkaar.

Een rechthoekig tafelmodel past in de meeste ruimtes. In plaats van stoelen kan de tafel ook met een zitbank aan één of twee zijden worden gecombineerd.
Asymmetrische en organische tafelbladen zorgen voor een meer ongedwongen sfeer. Het gevoel van een lege onbenutte plaats aan tafel verdwijnt.

Heeft u de 3 praktische eigenschappen van uw droomtafel in kaart?
Dan bent u klaar om te ervaren, te meten … en te kiezen!

 

Donum stelt in Antwerpen exclusieve design tafels voor van onder meer Minotti, Knoll, Porro, Molteni, Interni Edition, Bieke Casteleyn, Emmemobile, Van Rossum en House of Finn Juhl. De modellen in onze meubelzaak zijn uitgevoerd in materialen zoals mortex, wit cement, marmer, gezandstraald essenhout, walnoot en eik met een ultramatte, geborstelde of thermo behandeling.

De perfecte match tussen de praktische eisen voor uw tafel en uw persoonlijke stijl vindt u bij Donum.

 

Bezoek onze interieurwinkel in Antwerpen of maak een afspraak met één van onze interieurarchitecten.

 

Ontdek onze interieurprojecten