Wat is de meerwaarde van een interieurarchitect?

De 5 toegevoegde waarden van een interieurarchitect.

Interieurarchitecte Donum in Antwerpen

U wil een woon- of werkruimte inrichten die evenwicht, stijl en persoonlijkheid uitstraalt. Maar u wenst ook meester te blijven over uw tijd én het vooropgestelde budget?

Overweeg de meerwaarde van een interieurarchitect.

"De meest comfortabele, functionele en aantrekkelijke interieurs komen niet organisch tot stand" , vertelt Donum interieurarchitect Hanne.
"Ze zijn zorgvuldig gepland en vormgegeven door professionals."

1. Een duidelijke visie

 

Wordt u ook overweldigd door alle aantrekkelijke opties die u online ziet? Bent u ooit zelf begonnen aan een ontwerp om vervolgens uw plannen volledig te herzien? Vindt u het moeilijk om exact te bepalen wat u nu precies zoekt?

 

Een interieurarchitect assisteert u om een concreet beeld te vormen van wat u in een bepaalde ruimte wil doen. Een goede ontwerper zal u ook coachen bij het bepalen van uw eigen stijl en smaak en weet ook uw unieke persoonlijkheid in elk detail van de kamer te vertalen.

 

2. Een getraind oog

 

Een interieurarchitect heeft een geoefende blik en ziet snel welke invullingen en oplossingen mogelijk zijn. Hij of zij geeft u een realistisch idee van wat nodig is om uw droom te verwezenlijken, en doet een voorstel waarin rekening wordt gehouden met uw timing en het uitgetrokken budget.

 

3. Verbinding

 

Het inrichten van een ruimte in uw huis betekent vaak nauw samenwerken met andere interieur professionals, bijvoorbeeld een architect.  Een interieurarchitect kan andere professionals in de gangbare vaktermen toelichten wat u precies hoopt te bereiken, zonder esthetische of praktische misverstanden.

 

4. Aan de bron

 

Een interieurarchitect heeft toegang tot meubelen, accessoires en afwerkingen die u als eindklant moeilijk kan verkrijgen. Zo maakt een gepersonaliseerde bekleding of een op maat en dessin vervaardigd tapijt het verschil tussen een standaard inrichting en een sprekend interieur met persoonlijkheid en klasse.

5. Een prachtig eindresultaat

Bent u op zoek naar het ultieme design stuk voor uw interieur? Plant u een volledig nieuwe inrichting? Of u wil een nieuwe vibe voor uw bestaande leef- of werkruimte?

Bij Donum wordt u altijd geholpen door een ervaren interieurarchitect. 

Bezoek onze meubelwinkel in Antwerpen of maak een afspraak met één van onze interieurarchitecten.