Welke sofa past het best bij u?

“Zitcomfort staat voorop wanneer u een nieuwe sofa kiest. Ga ontspannen zitten en geniet van de modellen in onze showroom, net zoals u dit thuis zou doen. Laat u bij uw keuze adviseren door een expert met ervaring. Selecteer eerst de zetel die u het meest optimale zitcomfort biedt. Stem dan de uitvoering van uw lievelings-model af op uw persoonlijke interieurstijl”, adviseert Nele Decapmaker, interieurarchitect bij Donum

De 4 zitcomfort-tips van Nele:

 

1. De gebruikte materialen

Zakt u graag heerlijk weg in de kussens? Of kiest u liever een sofa die meer of minder vormvast is en die zich geleidelijk aanpast aan de contouren van uw lichaam? Uw zitervaring wordt bepaald door hoogtechnologische materialen in de sofa-structuur en een uitgebreide waaier aan vullingen en extra toplagen voor zowel standaard, beweeglijke of volledig aanpasbare kussens. Ook de bekleding in stof of leder heeft een invloed op de vormspanning van uw toekomstige sofa.

2. De zitdiepte

Bent u niet van plan uw zetel of een bepaald element van een modulaire sofa als een chaise longue te gebruiken? Dan zou u bij het zitten de knieën moeiteloos 90° moeten kunnen buigen. Hierbij staan uw voeten ontspannen op de grond, terwijl uw rug en dijbenen volledig ondersteund moeten blijven.

3. De hoogte van de zitting

Als richtlijn geeft Nele graag mee: hoe dieper de sofa, hoe lager de hoogte van de zitting. De hoogte van de zit bepaalt of u vlot de voeten op de grond kan plaatsen als u kleiner bent van gestalte. Bent u groter dan gemiddeld, dan zorgt de juiste hoogte van de zitting dat u ontspannen kan zitten, zonder te ver door de knieën te zakken.

4. De hoogte van de rugleuning

Uw persoonlijke voorkeur, maar ook uw lichaamsbouw bepaalt de hoogte van de zetel-rug. Bij een hoge rugleuning ligt het centrale steunpunt ook iets hoger: dit kan van belang zijn als u eerder groot bent van gestalte.

Exclusieve merken voor uw zetel

 

Bij Donum vindt u exclusieve design merken zoals Minotti, Cassina, Flexform, Edra, Knoll, B&B Italia, Maxalto en Molteni. In onze interieurwinkel vindt u op
1600 m2 een uitgebreid gamma sofamodellen.

 

Uw lievelingssofa matchen onze interieurarchitecten naadloos met uw persoonlijke interieurstijl.

Dat doen ze met praktisch inzicht en een onvoorwaardelijk oog voor esthetiek.

 

 

 

 

Bezoek onze meubelwinkel in Antwerpen of maak een afspraak met één van onze interieurarchitecten.